آموزش طراحی و محاسبات سیم پیچی موتور
فنی سازان سعی دارد، دوره آموزش سیم پیچی را به صورت کامل و بی نقص برگزار کند تا کار آموز بدون هیچ مشکلی بتواند در بازار کار، با مجوز رسمی فعالیت نماید. روتور داخل استاتور به چرخش در می آید تا با تغییر در میدان مغناطیسی جریان ایجاد کنند. آن بخشی که در یک موتور الکتریکی مسئول تولید میدان مغناطیسی می باشد سیم پیچ است. برای مثال، موتور برق خود یک موتور الکتریکی است که با حرکت سیم پیچ در میدان مغناطیسی جریان مورد نیاز برای وسایل برقی متصل به آن تامین می شود. این جریان در واقع در اثر تغییر میدان مغناطیسی ایجاد می شود. طبق قانون القایی فارادی حرکت یک حلقه سیم بسته در میدان مغناطیسی باعث ایجاد جریان الکتریکی در سیم خواهد شد. سیم پیچی این الکتروموتورها ساختاری شبیه به موتورهای سه فاز دارند و تنها تقاوت آنها این است که در این سیم پیچ ها دو فاز فرضی با اختلاف فاز ۹۰ درجه در نظر گرفته می شود که بتواند با ایجاد یک میدان مغناطیسی باعث حرکت موتور شود. تعداد شیارهایی از سطح استاتور که توسط یک قطب پوشانده میشود را گام قطبی می نامند و برای سیم پیچی موتورهای سه فاز و تک فاز از رابطه زیر قابل محاسبه است.
از طرف دیگر در موتورهای الکتریکی که توان بالایی دارند جریان قوی از سیم ها می گذرد و به همین دلیل از شینه های مسی در آنها استفاده می شود. این موتور از سیم پیچی تشکیل شده اند که بنابه دلایل گوناگونی آسیب می بیند. کارآموزان در دوره های تخصصی سیم پیچی موتور با انواع موتورهای الکترونیکی آشنا خواهند شد. برای موتورهای توان بالا با جریان قوی کیفیت این عایق ها از اهمیت زیادی برخوردار می شوند. مقوله سیم پیچی موتور های سه فاز بیشتر در مراکز صنعتی مورد اهمیت قرار میگیرد و عموما کمتر پیش می آید که در چنین مراکزی از موتورهای تک فاز استفاده شود. آموزش سیم پیچی موتور در مدارس نیز آموزش داده می شود. در برخی الکتروموتورها نیز از یک کانال روی موتور و استفاده از جریان آب برای خنک کردن سیم پیچ ها استفاده می شود. گام سیم بندی فاصله بین دو بازوی از یک کلاف بر حسب تعداد شیارهای آن می باشد. اما چنانچه مشخص نباشد میتوان از روی سرعت روتور که بر روی پلاک حك شده است تعداد قطب ها را تعيين كرد.
در صورتی که این امر معین نشده باشد، با استفاده از سرعت روتور حک شده بر روی پلاک، میتوان تعداد قطبها را مشخص نمود. الکتروموتورهای صنعتی در دو نوع تکفاز و سه فاز هستند که تعداد فاز آنها را با m اموزش سیم پیچی در اصفهان نشان می دهیم. انواع سیم پیچی الکتروموتورهای تکفاز شامل سیم پیچی موتور تکفاز طرح دو فاز، سیم پیچی گام کسری، سیم پیچی گام کسری، سیم پیچی گام کامل، سیم پیچی الکتروموتور القایی تک فاز با راه انداز خازن دائم کار و سیم پیچ کمکی دائم در مدار یک طبقه گام کسری میشود. الکتروموتورهای تکفاز طرح دوفاز یک سیم پیچ استارتر دائمی دارند و کلاف سیم پیچی درون آنها طوری قرار می گیرد که نیمی از شیارها برای سیم پیچ استارتر و نیمی دیگر مربوط به سیم پیچ اصلی است. توزیع سیم پیچی در سطح استاتور، به هنگام سیم پیچی انواع موتورهای تک فاز با طرح دوفاز، همچون موتورهای سه فاز، به صورت گام کسری یا کوتاه شده انجام می گیرد. آموزش سیم پیچی موتورهای الکتریکی شامل دو المان تک فاز و سه فاز می باشد که در هر کدام موتورهای متفاوتی نیز مورد بررسی و کار قرار می گیرد مانند موتورهای سنکرون و آسنکرون و انواع موتورهای صنعتی دیگر .
در زیر انواع سیم پیچی در موتورهای سه فاز را که شامل اتصال مثلث و اتصال ستاره می باشد را مورد بررسی قرار می دهیم. شهریه های دوره های سیم پیچی موتور به نسبت برخی دوره های تخصصی تر شهریه پایین تری به حساب می آِید. در آخر امیدواریم که با خواندن مطالب فوق اطلاعات دقیق تر و کامل تری در رابطه با موتورهای تک فاز و سه فاز و چگونگی سیم پیچی آن ها کسب کرده باشید و در هنگام خرید این موتورها دچار سردرگمی نشده و انتخاب درست و معقولی داشته باشید. اما پیش از آنکه به آموزش سیم پیچی موتور بپردازیم بگذارید با بازار کار این رشته آشنا شویم. در این متن قصد داریم به بررسی مراحل سیم پیچی موتور و فرمول های سیم پیچی بپردازیم. علاوه بر این آموزشگاه فنی پارس پشتیبانی را پس از پایان دوره به کارآموزان سیم پیچی ارائه می دهد. تعداد شیارهای استاتور با z نشان داده می شود و از روی پوسته موتور می توان آن را شمرد.